Translate

vineri, 17 decembrie 2010

CHEC CU PATEU SI OREZ

1 cana orez
200 gr pateu
6 oua(de prepelita in cazul meu)sau 3 de gaina fierte tari si decojite
2 oua (de gaina)
sare,piper,vegeta
3 linguri ulei
3 linguri preslu




orezul se fierbe,apoi se stoarce bine si se lasa la racit,dupa care se amesteca cu pateul si cu cele 2 oua,se codimenteaza cu sare,piper,vegeta.Se unge cu ulei o forma de chec,se tapeteaza cu preslu,se aseaza 1/2 din compozitia cu pate,asezam ouale fierte pe mijlocul tavii si acoperim cu cealalta jumatate din compozitia cu pateu,dam la cuptor cca 20 minute(pana prinde o usoara crusta deasupra).Lasam la racit in tava,apoi scoatem si portionam in felii cat vrem de groase.Se poate servi cu orice garnitura(mai putin de orez),piure,mazare,fasole verde,legume,,,,,,sau se poate servi ca aperitiv.Are un gust foarte bun si cu pateu vegetal.

2 comentarii:

  1. am crezut ca-i drob,ce bine arata soro!si pare usor de facut,de unde saracie scoti tu retetele astea,de eu n-am auzit de ele?

    RăspundețiȘtergere
  2. Doinitza,reteta asta o stiu de la matusa mea de pe vremea cand nu prea se gasea carne,,,,,si-l facea de Paste in loc de drob,,,,restul le mai adaptez cu ce am prin frigider.te pup!!!

    RăspundețiȘtergere